Διαδικασία παραγωγής ζυμαρικών

&&Τα ζυμαρικά μας παράγονται με την ανάμιξη εκλεκτού σιμιγδαλιού, αυγού και γάλακτος, είτε σιμιγδαλιού και νερού, είτε σιμιγδαλιού και χυμού λαχανικών χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε συντηρητικού ή χρωστικών ουσιών. Το σιμιγδάλι είναι το αποτέλεσμα της άλεσης του σκληρού σιταριού.

&&Το σιμιγδάλι αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη μέσα στους ανοξείδωτους κάδους που ονομάζονται ζυμωτήρια και στη συνέχεια περνά με πίεση μέσα από τα διάφορα καλούπια που καθορίζουν το σχήμα των ζυμαρικών.

&&Στη συνέχεια γίνεται η προξήρανση των ζυμαρικών η οποία σταθεροποιεί το σχήμα και βελτιώνει την υφή και την όψη των ζυμαρικών καθώς και βοηθάει στο να μη λασπώνουν στο μαγείρεμα.

&&Στη συνέχεια τα ζυμαρικά τοποθετούνται στο ξηραντήριο όπου με τη βοήθεια ζεστού αέρα αφαιρείται η υγρασία έως το επίπεδο του 10%. Η διαδικασία ξήρανσης διαρκεί τουλάχιστον 24 ώρες και ποικίλει ανάλογα με το σχήμα και το πάχος του ζυμαρικού. Η διαδικασία αυτή μας εξασφαλίζει τη διατήρηση του προϊόντος για τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς την προσθήκη κανενός συντηρητικού.

&&Αφού τελειώσει η διαδικασία τη ξήρανσης και σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία των ζυμαρικών οδηγούνται για συσκευασία. Εκεί με τη χρήση αυτόματης συσκευαστικής μηχανής ζυγίζονται ηλεκτρονικά και συσκευάζονται σε κατάλληλες συνθήκες για την άριστη διατήρησή τους και τοποθετούνται σε χαρτοκιβώτια στην αποθήκη έτοιμων προϊόντων.

&&Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω το εργαστήριό μας εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP).