Πότε θα ρίξω τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα?

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό μόνο αφού βράσει.

Το νερό αφρίζει και βγαίνει από την κατσαρόλα, τι να κάνω?

Για να μην αφρίζει το νερό όταν βράζουν τα ζυμαρικά μπορούμε να αφήσουμε μέσα στην κατσαρόλα μια ξύλινη σπάτουλα.

Πόσα ζυμαρικά αντιστοιχούν σε μια μερίδα?

Η ποσότητα ζυμαρικού που είναι συνήθως αρκετή για ένα άτομο είναι τα 150 γραμμάρια.

Κάθε πότε πρέπει να ανακατεύω τα ζυμαρικά?

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά όταν τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει και επαναλαμβάνουμε συχνά.

Να βράσω τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με ή χωρίς καπάκι?

Η κατσαρόλα πρέπει να μένει καθόλη τη διάρκεια του βρασμού χωρίς καπάκι.

Πόση ώρα να βράσω τα ζυμαρικά?

Ο χρόνος βρασμού αναγράφεται πάνω στη συσκευασία και διαφέρει από ζυμαρικό σε ζυμαρικό. Ο σίγουρος τρόπος επιτυχίας είναι να δοκιμάζετε συχνά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι όσο βρασμένα εσείς θέλετε.

Αν μου βράσουν παραπάνω από ό,τι πρέπει?

Τα παραβρασμένα ζυμαρικά συχνά προκαλούν δυσπεψία και δεν είναι τόσο νόστιμα, γι’αυτό καλύτερα να τηρείται ο χρόνος που αναγράφεται στο πακέτο.

Να ξεπλύνω με νερό τα ζυμαρικά αφού τα σουρώσω?

Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά δεν τα ξεπλένουμε ποτέ έτσι ώστε να κρατήσουν το άμυλο που περιέχουν και χρησιμεύει στο να δέσουν ευκολότερα οι σάλτσες.

Θέλω τα ζυμαρικά χωριστά από τη σάλτσα. Πώς θα καταφέρω να μη μου κολλήσουν μεταξύ τους?

Αν δε θέλετε να ανακατέψετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα, τότε αφού τα σουρώσετε τους προσθέτετε μια κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Δίνει επιπλέον νοστιμιά και βοηθάει να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Έχω υψηλή χοληστερόλη. Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω τα λιπαρά?

Άνθρωποι που έχουν προβλήματα με τη χοληστερόλη μπορούν να προσθέσουν τα ζυμαρικά μετά το σούρωμα απευθείας μέσα στη σάλτσα έτσι ώστε να μην προσθέσουν βούτυρο.

Να φτιάξω τη μακαρονάδα από το πρωί και να φάω το απόγευμα?

Αν δεν πρόκειται να φάτε τη μακαρονάδα αμέσως προτιμήστε να μη ρίξετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα γιατί θα την απορροφήσουν και θα φουσκώσουν.

Τι τυρί να προσθέσω στα ζυμαρικά?

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα είδη του τυριού που θα προσθέσετε στις μακαρονάδες σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις δοκιμάζοντας να προσθέσετε την κλασική ελληνική μυζήθρα, κεφαλοτύρι, γραβιέρες, την ιταλική παρμεζάνα ή ακόμα και κίτρινο τυρί.

Κάνω διατροφή. Πώς μπορώ να συμπεριλάβω τα ζυμαρικά σε αυτήν?

Οι μακαρονάδες δεν είναι απαραίτητα ένα βαρύ και φορτωμένο με θερμίδες και λιπαρά γεύμα. Αυτό μπορούμε να το ρυθμίσουμε μόνοι μας και εξαρτάται από τα υλικά που θα προσθέσουμε στις σάλτσες μας, το τυρί που θα συνοδεύσουμε, καθώς και την προσθήκη ή όχι βουτύρου μετά το σούρωμα. Επιπλέον μπορείτε να διαλέξετε τα απλά ζυμαρικά χωρίς αυγά και γάλα καθώς και τα ζυμαρικά με χυμούς από λαχανικά.

Πώς θα είμαι σίγουρος για την επιτυχία της μακαρονάδας μου?

Η σίγουρη επιτυχία της μακαρονάδας βρίσκεται στον τρόπο σερβιρίσματος, που είναι ένας: Ζεστά, φρεσκομαγειρεμένα και αχνιστά ζυμαρικά.